På Jeulia anser vi att hållbarhet inte bara är ett alternativ, utan en nödvändighet. Vårt engagemang för miljön och etiska metoder är kärnan i allt vi gör. Vi är stolta över att kunna säga att våra smycken inte bara är vackra, utan också ansvarsfullt framtagna och producerade.

JEULIA® LAB-GROWN STONES

 

På Jeulia anser vi att laboratorieodlade stenar är ett mer hållbart alternativ för smyckesindustrin. Jämfört med traditionella utvunna stenar har laboratorieodlade stenar en betydligt lägre miljöpåverkan. De är också konfliktfria och har en spårbar leveranskedja.

 

Våra laboratorieodlade stenar skapas med hjälp av avancerad teknik som gör det möjligt för oss att återskapa den naturliga processen för stentillväxt. Stenarna har samma kemiska och fysiska egenskaper som sina motsvarigheter i gruvorna. De är också mer prisvärda, vilket gör dem till ett tillgängligt alternativ för kunder som vill ha stenar av hög kvalitet utan att göra avkall på pengarna.

 

Förutom att vara hållbara är våra laboratorieodlade stenar också etiska. Vi använder endast de högsta etiska standarderna när vi köper in våra råvaror och ser till att vår tillverkningsprocess är fri från brott mot mänskliga rättigheter. Vi tror att vårt engagemang för hållbarhet och etik gör att vi skiljer oss från mängden i smyckesbranschen.

ÅTERVUNNA ÄDELMETALLER

 

Vi anser att återvinning av ädelmetaller är en viktig del i att minska smyckesbranschens miljöpåverkan. På Jeulia använder vi endast återvunna ädelmetaller i vår smyckesproduktion. Det innebär att vi inte tar fram några nya ädelmetaller från gruvdrift. Istället samlar vi in och förädlar befintliga ädelmetaller från källor som kasserade smycken, industriavfall och elektroniska enheter. Förutom att det är miljömässigt ansvarsfullt att använda återvunna ädelmetaller säkerställer det också att våra smycken är av högsta kvalitet. Återvunna ädelmetaller är lika rena och hållbara som nyutvunna metaller.

HÅLLBARA FÖRPACKNINGAR

 

På Jeulia använder vi endast hållbara förpackningsmaterial i våra produktförpackningar. Vi undviker engångsplast och väljer istället återvunna material som papper och kartong. Vi använder också biologiskt nedbrytbara material som växtbaserad plast och komposterbara förpackningar, som lätt kan brytas ned och återföras till jorden.

GIVING BACK

 

Här på Jeulia känner vi oss privilegierade och skyldiga att ge tillbaka till organisationer som vi tror gör skillnad i världen. Vi är stolta över att inleda vårt partnerskap med Oceanic Preservation Society (OPS), Give Back to Nature och World Animal Protection. Genom att samarbeta med dessa organisationer har vi bidragit till att plantera 20.000 träd och förbättrat livet för miljontals djur och marina djur. Vi har bara börjat, och vi kommer att fortsätta!

VÅRT UPPDRAG

 

På Jeulia är vi engagerade i hållbar utveckling. Vi tror att vackra smycken också kan vara etiska och ansvarsfulla. Vi bjuder in dig att vara med oss i vårt uppdrag att skapa en mer hållbar framtid. Välj Jeulia för smycken som du kan känna dig trygg med att bära.

MER ATT UTFORSKA